Ton Rota beeldend kunstenaar

Cursus / Workshop

workshop

Oorspronkelijk als docent, via basisonderwijs, voortgezet onderwijs, L.O.- en NXX- opleiding en als hoofddocent handvaardigheid heb ik leiding gegeven bij de Nieuwe Lerarenopleiding.

Na mijn onderwijsloopbaan ben ik jarenlang actief geweest in diverse maatschappelijke organisaties en als amateurzanger. Daarnaast was ik altijd productief op vormgevings- en kunstzinnig gebied. Mijn deelname in boetseer-, beeldhouwgroepen, in modeltekengroepen resulteerde in het organiseren en leiding geven aan workshops voor boetseren, voor beeldhouwen in steen, en voor raku-stoken.

Sinds mijn beeldenproductie gedurende het laatste decennium exposeerde ik in de Kunstroute en in diverse galeries.

In contact blijven met gelijkgestemden in de vorm van workshops en andere activiteiten blijft een belangrijke drijfveer. Daarom ben ik beschikbaar voor cursussen op het gebied van boetseren, beeldhouwen en keramiek. Mijn specialiteit ligt in het bouwen van goed gelijkende portretkoppen in bijvoorbeeld keramisch materiaal en/of gietcement.

Ik kan in opdracht in een aantal zittingen een portret boetseren. Ook kan ik een cursus geven in groepsverband of individuele begeleiding bieden.

Door de video te starten, kunt u nader met mij kennismaken in een live opname van een uitleg die ik geef aan een groep beeldhouwers van het door mij vervaardigde werelbeeld.


Wereldbeeld Steen in de belangstelling

naar boven